Waarom nog kiezen voor rolluiken?

Toegevoegd op 25 januari 2016 - Nieuws
Image
Rolluiken: ja of nee?

Omdat ramen vandaag een steeds betere isolatiewaarde hebbeen, zien heel wat mensen het nut van rolluiken niet langer in. Velen beschouwen rolluiken immers niet als een esthetische meerwaarde voor een woning, te wijten aan een beperkte keuze in materiaal en kleur. Ook kunnen ze bij regen of hagel voor lawaaihinder zorgen, vooral in het geval van schuine ramen. Om nog maar te zwijgen van het lastige onderhoud.

Zonnewerende screens nemen dan ook meer en meer de rol van rolluiken over. Toch zijn rolluiken niet zomaar te vervangen. Wij geven vier redenen waarom ze nog steeds de moeite waard zijn.

1. Totale duisternis

Wilt u uw woning ook overdag volledig verduisteren? Dan zijn rolluiken de enige optie. Om elk streepje buitenlicht te weren, volstaan screens en gordijnen namelijk niet. Ze zijn er enkel toe in staat om het licht gedeeltelijk te blokkeren.

2. Inbraakpreventie

Ramen zijn voor inbrekers een relatief makkelijke manier om een woning binnen te dringen. Door uw ramen af te schermen met rolluiken, voorkomt u dat ze worden ingeslagen. Het veilige gevoel dat rolluiken kunnen bieden, valt dan ook niet te onderschatten.

3. Een nog betere (thermische) isolatie

Zelfs de sterkst isolerende ramen hebben baat bij rolluiken. Want elk beetje helpt: afhankelijk van het seizoen kunnen rolluiken de warmte nóg beter binnen- of buitenhouden. Te allen tijde een aangename binnentemperatuur is het resultaat.

4. Geluidsisolatie

Ook geluiden worden door rolluiken makkelijker tegengehouden. En dat geldt in beide richtingen: u ondervindt binnen geen hinder van straatlawaai, maar kan het zelf ook een stuk luider maken zonder uw buren tot last te zijn.

Tot slot is het belangrijk te vermelden dat een rolluik ook als screen kan dienen, maar een screen niet als rolluik. Door de rolluik slechts gedeeltelijk neer te halen, kan u zonnestralen weren en tegelijk het licht binnenhouden. 

Kies voor een optimale isolatie van uw woning door uw rolluiken te combineren met de superisolerende Zendow#neo Premium ramen van Deceuninck. Contacteer ons voor meer informatie!

Onze klanten getuigen ...

  • Van Malderen - Bauters
    Ve.Ra.+ staat voor kwaliteit, de afwerking zowel binnen als buiten is door bekwame vaklui gedaan. De opvolging van de werken werd uiterst nauwkeurig opgevolgd. Deze firma is uw vertrouwen meer dan waard en qua prijs-kwaliteit de beste in de streek. Een zeer tevreden klant.
  • Van Eycken
    De plaatsers zijn zeer goede vaklui. De werken hebben door de kleurkeuze (antracietgrijs buiten en agaatgrijs binnen) langer geduurd maar ons geduld werd volledig beloond en we zijn heel tevreden over het resultaat.

Contactinformatie