Ramen vervangen? 5 aandachtspunten

Toegevoegd op 27 april 2016 - Nieuws

Oude ramen vervangen: het kan een wereld van verschil maken voor de binnentemperatuur in uw woning én voor uw energiefactuur. Of u enkel de beglazing of ook het raamprofiel moet vervangen? Dat hangt af van de isolatiewaarden van uw huidige ramen.

Voor de beste resultaten raden we aan het volledige raam te vernieuwen, maar alle beetjes helpen. Graag geven we u alvast deze 5 tips mee.

1. Denk eerst aan de beglazing

Wilt u de isolerende eigenschappen van uw ramen verbeteren, maar niet het volledige raam vervangen? Denk dan eerst aan de beglazing. Daar haalt u de grootste energiewinsten uit: de verliescoëfficiënt van het raamprofiel is namelijk niet dezelfde als die van het raam zelf.

Zit u nog met enkel glas in uw woning? Dan moet u waarschijnlijk sowieso ook het raamprofiel vervangen, aangezien dubbel glas veel dikker is.

2. Denk aan het onderhoud

Houten ramen zijn prachtig, maar ze vragen veel meer onderhoud dan aluminium kozijnen. Die laatste zijn weliswaar duurder in aanschaf, maar het loont om uzelf de vraag te stellen wat u belangrijker vindt. Een lage kostprijs? Of een goedkoop en makkelijk onderhoud?

Overweeg in dit opzicht ook om te kiezen voor onderhoudsvriendelijke en superisolerende pvc ramen.

3. Denk aan inbraakveiligheid

Slecht beveiligde ramen en deuren zijn een droom voor inbrekers. Het vervangen van uw ramen is het ideale moment om ook de sloten te veranderen. Inbraakwerende sloten herkent u aan het SKG-logo. Hoe meer sterren dit logo heeft, hoe moeilijker het voor inbrekers wordt om binnen te raken.

Zorg er wel voor dat het slot door een vakman gemonteerd wordt.

4. Denk aan de ventilatie

Goed isolerende ramen hebben slechts één nadeel: er kan minder lucht ontsnappen, maar er wordt ook minder verse lucht aangevoerd. Dit brengt niet alleen vocht en schimmel met zich mee: ook uw gezondheid kan er ernstig onder lijden.

Voorzie daarom een goed ventilatiesysteem, en laat de ventilatieroosters van uw ramen zoveel mogelijk open staan.

5. Kies voor een specialist 

Nieuwe ramen zijn een upgrade voor uw woning. Tenzij ze niet correct geplaatst zijn. Let dan ook goed op de prijs-kwaliteitverhouding van uw installateur, en laat u niet verleiden door extreem goedkope diensten van een zogenaamde "vakman".

Bij Ve.Ra+ zit u in ieder geval goed. Wenst u een offerte op maat? Of heeft u vragen over het vervangen van uw ramen? Contacteer ons dan gerust. We staan u graag bij met een professioneel advies.

Onze klanten getuigen ...

  • Van Malderen - Bauters
    Ve.Ra.+ staat voor kwaliteit, de afwerking zowel binnen als buiten is door bekwame vaklui gedaan. De opvolging van de werken werd uiterst nauwkeurig opgevolgd. Deze firma is uw vertrouwen meer dan waard en qua prijs-kwaliteit de beste in de streek. Een zeer tevreden klant.
  • Van Malderen - Bauters
    Ve.Ra.+ staat voor kwaliteit, de afwerking zowel binnen als buiten is door bekwame vaklui gedaan. De opvolging van de werken werd uiterst nauwkeurig opgevolgd. Deze firma is uw vertrouwen meer dan waard en qua prijs-kwaliteit de beste in de streek. Een zeer tevreden klant.

Contactinformatie