Hoe houd ik mijn ramen en deuren als nieuw?

Toegevoegd op 11 mei 2016 - Nieuws

Nieuwe ramen en deuren geven uw woning een frisse uitstraling. Maar hoe houdt u die blinkende ramen en deuren als nieuw? Dankzij een regelmatig onderhoud behoudt uw schrijnwerk zijn jeugdige look. Onze tips zetten u alvast op weg.

Enkele algemene vuistregels

Het onderhoud van uw ramen en deuren hoeft niet veel tijd in beslag te nemen. Zolang het maar gebeurt. Houd er wel rekening mee dat houten schrijnwerk meer werk vraagt dan ramen en deuren in pvc of aluminium.

Een paar algemene tips:

  • Geef alle bewegende onderdelen een jaarlijkse oliebeurt
  • Wrijf dichtingen en rubbers jaarlijks in met talkpoeder
  • Controleer jaarlijks de siliconenkit tussen uw ramen en het metselwerk, en vervang indien nodig (zeker om de 10 jaar)
  • Gebruik nooit bijtende of schurende onderhoudsmiddelen

Houten ramen en deuren

Om houten ramen of deuren schoon te maken, heeft u genoeg aan wat lauw water, een spons en een mild reinigingsproduct. Maar voor een lange levensduur is het aangeraden uw houten schrijnwerk regelmatig af te schuren en een nieuwe beschermlaag te geven.

Hout heeft behoorlijk wat aandacht nodig. Gebruik daarom steeds duurzame producten  van hoge kwaliteit. Iets duurder in aankoopprijs, maar op termijn zeker kostenbesparend. Zo kan u levenslang genieten van uw ramen en deuren.

Pvc en aluminum ramen en deuren

Pvc en aluminium zijn zeer eenvoudig te onderhouden materialen. Ook hier volstaan lauw water, een spons en een mild onderhoudsmiddel.

Probeer pvc of aluminium echter nooit droog te reinigen. Dit kan krassen veroorzaken.

Wilt u meer weten over het onderhoud van uw ramen of deuren? Neem dan gerust contact met ons op. We geven u met plezier een extra woordje uitleg.

Onze klanten getuigen ...

  • Van Eycken
    De plaatsers zijn zeer goede vaklui. De werken hebben door de kleurkeuze (antracietgrijs buiten en agaatgrijs binnen) langer geduurd maar ons geduld werd volledig beloond en we zijn heel tevreden over het resultaat.
  • Van Malderen - Bauters
    Ve.Ra.+ staat voor kwaliteit, de afwerking zowel binnen als buiten is door bekwame vaklui gedaan. De opvolging van de werken werd uiterst nauwkeurig opgevolgd. Deze firma is uw vertrouwen meer dan waard en qua prijs-kwaliteit de beste in de streek. Een zeer tevreden klant.

Contactinformatie