Nieuwe EPB-eisen in 2016: waaraan moet uw woning voldoen?

Toegevoegd op 25 mei 2016 - Nieuws
Image
Wat zijn de energienormen voor nieuwbouwwoningen in 2016?

Een stedenbouwkundige vergunning nodig? Dan moet uw woning aan bepaalde energienormen voldoen. Die normen noemen we de EPB-eisen, wat staat voor "Energieprestaties en Binnenklimaat".

Maar de EPB-eisen worden om de zoveel tijd verstrengd. Zo ook in 2016. Wat zijn die nieuwe eisen precies?

Lager E-peil

Het E-peil bepaalt de algemene energieprestatie van uw woning. Hoe lager het E-peil, hoe energiezuiniger uw woning.

Tot 2021 zal de overheid stapsgewijs het verplichte E-peil verlagen. Vorig jaar bedroeg het E-peil voor nieuwbouwwoningen nog E60, in 2016 werd dit aangescherpt tot E50.

Concreet betekent dit dat elke woning waarvan de bouwvergunning wordt aangevraagd in 2016, aan het nieuwe E-peil moet voldoen.

Lagere U-waarden voor ramen

Waar het E-peil een algemene maatstaf is, bepaalt de U-waarde de isolatiescore van individuele constructieonderdelen. Dat gaat van vloeren en muren tot ramen en deuren.

Ook de U-waarde werd aangepast in 2016. De gemiddelde U-waarde van alle ramen in uw woning mag nu nog maar 1,5 W/m²K bedragen. In 2015 stond de grens nog op 1,8 W/m²K.

Aan de U-waarde voor deuren werd niet gesleuteld. Hier staat de maximale U-waarde nog steeds op 2,0 W/m²K.

Hoe voldoen aan de nieuwe eisen?

Bereid uw woning voor op een duurzame toekomst met de superisolerende Zendow#neo Premium PVC ramen van Deceuninck. En profiteer van Uw-waarden tot slechts 0,65 W/m²K!

Meer weten over de nieuwe EPB-eisen? En hoe uw woning moeiteloos aan de normen kan voldoen? Neem dan gerust contact met ons op. We geven u graag een persoonlijk advies.

Onze klanten getuigen ...

  • Van Eycken
    De plaatsers zijn zeer goede vaklui. De werken hebben door de kleurkeuze (antracietgrijs buiten en agaatgrijs binnen) langer geduurd maar ons geduld werd volledig beloond en we zijn heel tevreden over het resultaat.
  • Familie Coysman-Bassier
    Familie Coysman-Bassier
    Heel tevreden over onze nieuwe ramen van Ve.Ra+. Kregen een goede service en altijd voor alles een oplossing. Ze proberen alles te doen om het binnen uw budget te houden. Ook de afwerking van de ramen binnen, de uitbekleding ervan, is netjes gedaan. In ons geval was dat enkel de keuken en de wc. In de living was dit met pleister uitbekleed. Om kort te zijn…een goede service bij Luc en Karine van Ve.Ra+!

Contactinformatie