Is driedubbelglas de aankoopprijs waard?

Toegevoegd op 15 juni 2016 - Nieuws
Image
Driedubbel glas: superisolerend, maar ook superduur.

Driedubbel glas: als het aan Europa ligt, wordt het in 2020 de norm. Om bijna-energieneutraal te wonen, moeten onze woningen immers zoveel mogelijk energie zelf kunnen opwekken.

Sterk isolerende ramen zijn dan een vereiste. Maar driedubbele beglazing is duur. Is het de aankoopprijs wel waard? We zetten de voor- en nadelen op een rijtje.

Voordelen

Driedubbel glas kent twee grote voordelen:

 • Een lager energieverbruik
 • Een betere geluidsisolatie

Lager energieverbruik

Waar dubbele beglazing een gemiddelde U-waarde van 2,8 heeft, ligt die U-waarde bij driedubbel glas een stuk lager: tot slechts 0,6 W/m²K. 

Dat betekent een besparing van zo'n 2 tot 3% op de verwarmingskosten.

Betere geluidsisolatie

Hoe dikker de beglazing, hoe beter de geluidsisolatie.

Driedubbel glas bestaat uit 3 platen met daartussen steeds een laag lucht. Het spreekt dus voor zich dat dit type beglazing beter bestand is tegen geluiden van buitenaf.

Nadelen

Toch kent driedubbel glas ook een niet onbelangrijk nadeel: het is duur.

Daarnaast zijn er nog een aantal andere nadelen:

 • Warme binnentemperaturen in de zomer (doordat het glas veel energie van de zon opvangt)
 • Zwaar en dik glas: past niet in elk profiel
 • 's Ochtends mogelijk condens aan de buitenzijde van het glas

Alternatieven

Er zijn echter genoeg alternatieven te vinden voor driedubbel glas.

Zo kan hoogrendementsglas U-waarden halen tot 1,0.

Maar ook de juiste raamprofielen zijn bepalend voor de isolatiewaarde van uw ramen. De superisolerende Zendow#neo Premium pvc ramen voldoen aan de strengste normen voor lage energiewoningen.

Meer weten over dubbel, driedubbel of hoogrendementsglas? Aarzel dan niet om contact op te nemen voor een persoonlijk advies.

Onze klanten getuigen ...

 • Van Malderen - Bauters
  Ve.Ra.+ staat voor kwaliteit, de afwerking zowel binnen als buiten is door bekwame vaklui gedaan. De opvolging van de werken werd uiterst nauwkeurig opgevolgd. Deze firma is uw vertrouwen meer dan waard en qua prijs-kwaliteit de beste in de streek. Een zeer tevreden klant.
 • Familie Coysman-Bassier
  Familie Coysman-Bassier
  Heel tevreden over onze nieuwe ramen van Ve.Ra+. Kregen een goede service en altijd voor alles een oplossing. Ze proberen alles te doen om het binnen uw budget te houden. Ook de afwerking van de ramen binnen, de uitbekleding ervan, is netjes gedaan. In ons geval was dat enkel de keuken en de wc. In de living was dit met pleister uitbekleed. Om kort te zijn…een goede service bij Luc en Karine van Ve.Ra+!

Contactinformatie