Hoe uw ramen oriënteren?

Toegevoegd op 07 juli 2016 - Nieuws
Image
Welke oriëntatie levert de beste lichtinval op?

De lichtinval van uw ramen? Die is niet altijd hetzelfde. Veel hangt af van de oriëntatie van uw ramen. Wat is dan de invloed van die oriëntatie op de lichtinval in uw woning?

Richting zuiden

Het zuiden is een geliefde oriëntatie voor ramen en terrassen. Deze richting staat immers garant voor rechtstreeks zonlicht.

Het resultaat is een aangenaam, warm licht: ideaal voor eetkamers, tv- en leeshoeken.

Opgelet: ramen die veel zonlicht vangen, verhogen het risico op oververhitte ruimtes. In de zomer is zonwering dan ook essentieel.

Richting noorden

Ramen die op het noorden gericht zijn, brengen een koel licht in huis. Dat is voordeliger dan het klinkt: koel licht is perfect licht voor wie zich goed moet concentreren.

Noorderlicht is dus uiterst geschikt in bureaus, keukens en ateliers.

Klein aandachtspunt: kies best voor goed isolerende ramen (zoals de Zendow#neo Premium ramen in pvc), aangezien de noorderkant de koudste zijde van de woning is.

Richting oosten of westen

Lage, horizontale ramen zijn een slimme keuze voor de oost- of westkant van uw woning.

Als de zon laag staat, schijnt ze zo optimaal en diep naar binnen.

Hulp nodig bij het oriënteren van uw ramen? We geven u graag een persoonlijk advies. Contacteer ons voor meer informatie.

Onze klanten getuigen ...

  • Van Eycken
    De plaatsers zijn zeer goede vaklui. De werken hebben door de kleurkeuze (antracietgrijs buiten en agaatgrijs binnen) langer geduurd maar ons geduld werd volledig beloond en we zijn heel tevreden over het resultaat.
  • Familie Coysman-Bassier
    Familie Coysman-Bassier
    Heel tevreden over onze nieuwe ramen van Ve.Ra+. Kregen een goede service en altijd voor alles een oplossing. Ze proberen alles te doen om het binnen uw budget te houden. Ook de afwerking van de ramen binnen, de uitbekleding ervan, is netjes gedaan. In ons geval was dat enkel de keuken en de wc. In de living was dit met pleister uitbekleed. Om kort te zijn…een goede service bij Luc en Karine van Ve.Ra+!

Contactinformatie