Uw-waarde: wat is het en wat betekent het voor mijn ramen?

Toegevoegd op 10 augustus 2016 - Nieuws
Image
Wat betekent de Uw-waarde voor uw ramen? En uw energiefactuur?

Ramen moeten isoleren. Doen ze dat niet voldoende, dan kan dat u een onnodig hoge energiefactuur opleveren. Om die reden is de Uw-waarde van uw ramen van groot belang. Maar waarvoor staat die U-waarde dan precies?

Warmteverlies

De Uw-waarde staat voor de hoeveelheid warmte die per seconde, per m² en per graad temperatuurverschil kan ontsnappen tussen twee zijden van een wand.

Kortom: alles draait om warmteverliezen. Gemiddeld ontsnapt tot 15% van alle warmte in huis via de ramen. De Uw-waarde of warmtedoorgangscoëfficiënt helpt u dat warmteverlies aanzienlijk te beperken.

3 waarden

De Uw-waarde kunnen we eigenlijk opsplitsen in 3 verschillende waarden:

 • Uf: de U-waarde van het raamprofiel ("frame")
 • Ug: de U-waarde van het glas ("glass")
 • Uw: de totale U-waarde van het glas en raamprofiel ("window")

EPB-eisen

In 2016 werden de EPB-eisen rond de U-waarden verstrengd.

De gemiddelde Uw-waarde van alle vensters in een nieuwbouwwoning mag vanaf nu maximaal 1,5 W/m²K bedragen. In 2015 was dit nog 1,8 W/m²K.

Wilt u goed isolerende ramen in huis halen? Kies dan voor ramen in pvc. De Zendow#neo Premium ramen kunnen een Uw-waarde halen van slechts 0,65 W/m²K.

Meer weten over de isolatiewaarden van uw ramen? Contacteer ons gerust voor een persoonlijk advies!

Onze klanten getuigen ...

 • Van Eycken
  De plaatsers zijn zeer goede vaklui. De werken hebben door de kleurkeuze (antracietgrijs buiten en agaatgrijs binnen) langer geduurd maar ons geduld werd volledig beloond en we zijn heel tevreden over het resultaat.
 • Familie Coysman-Bassier
  Familie Coysman-Bassier
  Heel tevreden over onze nieuwe ramen van Ve.Ra+. Kregen een goede service en altijd voor alles een oplossing. Ze proberen alles te doen om het binnen uw budget te houden. Ook de afwerking van de ramen binnen, de uitbekleding ervan, is netjes gedaan. In ons geval was dat enkel de keuken en de wc. In de living was dit met pleister uitbekleed. Om kort te zijn…een goede service bij Luc en Karine van Ve.Ra+!

Contactinformatie