Welke kleur voor nieuwe ramen en deuren?

Toegevoegd op 20 maart 2017 - Nieuws
Image
Kies de juiste kleur voor nieuwe ramen en deuren

Als je nieuwe ramen en deuren laat plaatsen, kan je kiezen uit heel wat kleuren. Wij geven je alvast 5 tips bij de keuze van de juiste kleur.

Hou rekening met de stijl van jouw woning…

Kijk goed naar de stijl van je woning. Is die modern of klassiek? Welke kleur heeft je gevel? Kies een kleur die er goed bij past. Een kleur die opvalt, kan jouw gevel extra pit geven. Maar overdrijf ook niet, want dan wordt het wel eens schreeuwerig.

…en die van de woningen in de buurt

Ook de stijl en de kleur van de ramen van andere huizen in jouw straat zijn belangrijk. Wandel rond in de buurt en bekijk de stijl van ramen en gevels. Wie weet doe je wel wat inspiratie op? In sommige appartementsgebouwen gelden afspraken over de kleur van de ramen.

Combineer slim

Contrasten kunnen een extra toets aan jouw gevel geven. Wat contrast zorgt er voor dat jouw gevel fris overkomt. Maar overdrijf ook niet. Blijf je binnen dezelfde kleurengroep, dan heb je veel kans op een geslaagde combinatie.

Licht of donker: een persoonlijke keuze

Of je eerder neigt naar lichte dan wel donkere kleuren voor jouw ramen, dat is een persoonlijke keuze. Donkere ramen in een lichtere gevel zorgen voor benadrukking van lijnen en vlakken. De keuze voor ramen die lichter zijn dan de gevel is dan weer een veiligere keuze.

Gebruik een kleurensimulator

Wil je weten hoe jouw huis er zal uitzien eens de nieuwe ramen erin staat? Gebruik dan een kleurensimulator. Wij plaatsen PVC-ramen van Deceuninck. Op hun website vind je een kleurensimulator. Laad een foto van jouw gevel op, kies een van 42 kleuren en 5 structuurafwerkingen en bewonder het resultaat.

Denk je aan nieuwe ramen of deuren? Contacteer ons gerust voor meer informatie of vraag een offerte aan.

Onze klanten getuigen ...

  • Van Eycken
    De plaatsers zijn zeer goede vaklui. De werken hebben door de kleurkeuze (antracietgrijs buiten en agaatgrijs binnen) langer geduurd maar ons geduld werd volledig beloond en we zijn heel tevreden over het resultaat.
  • Familie Coysman-Bassier
    Familie Coysman-Bassier
    Heel tevreden over onze nieuwe ramen van Ve.Ra+. Kregen een goede service en altijd voor alles een oplossing. Ze proberen alles te doen om het binnen uw budget te houden. Ook de afwerking van de ramen binnen, de uitbekleding ervan, is netjes gedaan. In ons geval was dat enkel de keuken en de wc. In de living was dit met pleister uitbekleed. Om kort te zijn…een goede service bij Luc en Karine van Ve.Ra+!

Contactinformatie