Welke raamdecoratie voor jouw ramen?

Toegevoegd op 04 juli 2017 - Nieuws
Image
Kies de juiste raamdecoratie

Raamdecoratie kiezen is niet evident. Je wil graag een esthetische en functionele oplossing. En als je investeert in mooie ramen, dan wil je natuurlijk dat de decoratie daar bij past. Om je te helpen bij de goede keuze, zetten we hier de verschillende soorten op een rij.

Overgordijnen

Dit is dé klassieker in de raamdecoratie. Goede overgordijnen zorgen niet alleen voor een esthetisch element. Hoewel je met sterk isolerende ramen al de belangrijkste stap naar thermische isolatie hebt gezet, kunnen overgordijnen voor een extra isolerend effect zorgen.

Glasgordijnen

Wie voor overgordijnen kiest, zoekt vaak ook een oplossing voor overdag. Want dan wil je inkijk vermijden, maar tegelijk ook licht binnenlaten. De klassieke glasgordijnen zijn dan nog steeds een goede oplossing. Qua uitzicht passen ze immers goed bij overgordijnen.

Rolgordijnen

Dit type gordijnen heeft voor veel mensen de voorkeur als het gaat om privacy, zonwering en lichtinval. Ze nemen weinig plaats in en ogen strak, Bovendien bieden ze een groot aantal mogelijkheden op vlak van kleur, transparantie, stoffen en formaten.

Jaloezieën

Denk je bij de horizontale latten van jaloezieën aan een kantoor? Schaaf dan je mening bij, want de hedendaagse jaloezieën laten dat duffe imago moeiteloos achter zich. Aluminium of hout, horizontaal of verticaal, zwart, wit of een andere kleur: de keuze is groot.

Vouwgordijnen

Dit type gordijnen wordt gekenmerkt door horizontale baleinen. Die zorgen voor een knappe belijning en creëren een sierlijke vouw als je de gordijnen optrekt. Vouwgordijnen kunnen zowel transparant als verduisterend zijn.

Plisségordijnen

Wat minder bekend, maar zeker de moeite waard zijn plisségordijnen. Het harmonicavormige effect wordt bekomen door de horizontale plooien in de stof. Deze gordijnen zijn niet alleen mooi, ze nemen ook weinig plaats in. Je kan zelfs kiezen voor zijgeleiding op het raamkader waardoor ze heel handig zijn bij draai- en kipramen.

Paneelgordijnen

Heb je grote ramen, overweeg dan paneelgordijnen. Ze passen er wonderwel bij. De verticale panelen kan je naast elkaar schuiven om de gewenste graad van verduistering of privacy te realiseren.

Op zoek naar nieuwe ramen? Contacteer ons gerust voor meer informatie of een offerte.

Onze klanten getuigen ...

  • Familie Coysman-Bassier
    Familie Coysman-Bassier
    Heel tevreden over onze nieuwe ramen van Ve.Ra+. Kregen een goede service en altijd voor alles een oplossing. Ze proberen alles te doen om het binnen uw budget te houden. Ook de afwerking van de ramen binnen, de uitbekleding ervan, is netjes gedaan. In ons geval was dat enkel de keuken en de wc. In de living was dit met pleister uitbekleed. Om kort te zijn…een goede service bij Luc en Karine van Ve.Ra+!
  • Van Malderen - Bauters
    Ve.Ra.+ staat voor kwaliteit, de afwerking zowel binnen als buiten is door bekwame vaklui gedaan. De opvolging van de werken werd uiterst nauwkeurig opgevolgd. Deze firma is uw vertrouwen meer dan waard en qua prijs-kwaliteit de beste in de streek. Een zeer tevreden klant.

Contactinformatie