Waarom kiezen voor houten ramen?

Toegevoegd op 28 oktober 2017 - Nieuws
Image
Houten ramen passen bij elke stijl

Wie nieuwe ramen laat plaatsen, kiest doorgaans tussen aluminium, PVC en hout. Houten ramen hebben heel wat voordelen. We zetten er enkele op een rijtje.

Duurzame keuze

Hout is een natuurlijk materiaal. Het is hernieuwbaar, recycleerbaar en als je kiest voor hout met een duurzaamheidslabel, weet je dat het verantwoord is geproduceerd. Maar hout is ook duurzaam omdat het erg lang meegaat. Als je het op de goede manier beschermt, ben je voor lange tijd gerust.

Hout is mooi

Over smaken en kleuren valt niet te discussiëren. Maar veel mensen vallen voor de esthetische meerwaarde van houten ramen. Bij een historische woning is hout doorgaans de meest passende keuze. Maar ook hedendaagse woningen kunnen er heel goed uitzien met houten ramen.

Veel mogelijkheden

Hout is heel veelzijdig. Er zijn heel wat mogelijkheden op vlak van afmetingen, vormen en type profiel. Maar ook de kleurkeuze is enorm. Uiteraard kan je alle mogelijke verfkleuren gebruiken. Maar je kan er ook voor kiezen om het hout in zijn natuurlijke look te gebruiken. En dat kan je uiteraard nooit als je kiest voor PVC of aluminium.

Makkelijk herstelbaar

Een kras of zelfs kap in je houten ramen is het einde van de wereld niet. Door de beschadiging dicht te plamuren en te overschilderen, verdwijnt de beschadiging.

Goede isolatie

Wil je dat je raamprofielen goed isoleren, dan is hout een prima keuze. De unieke celstructuur van hout zorgt daarvoor. En het gaat niet alleen om thermische isolatie. Ook akoestisch isoleert hout zeer goed.

Onderhoud valt wel mee

Het meest gehoorde argument tegen houten ramen is het onderhoud. Het klopt dat je houten ramen na enkele jaren moet behandelen. De lengte van die tussenpose hangt af van een aantal factoren, waaronder de oriëntering. Maar dat onderhoud valt al bij al wel mee. Het oliën, beitsen of schilderen van de buitenzijde van de profielen is geen onoverkomelijke klus als ze goed bereikbaar zijn. Bovendien is het misschien een gelegenheid om eens van kleur te veranderen.

Interesse in onze houten ramen? Contacteer ons gerust voor meer informatie.

Onze klanten getuigen ...

  • Familie Coysman-Bassier
    Familie Coysman-Bassier
    Heel tevreden over onze nieuwe ramen van Ve.Ra+. Kregen een goede service en altijd voor alles een oplossing. Ze proberen alles te doen om het binnen uw budget te houden. Ook de afwerking van de ramen binnen, de uitbekleding ervan, is netjes gedaan. In ons geval was dat enkel de keuken en de wc. In de living was dit met pleister uitbekleed. Om kort te zijn…een goede service bij Luc en Karine van Ve.Ra+!
  • Fam.Van Ransbeeck - Liedekerke
    Ik wens iedereen te bedanken voor de prachtige dienst verlening die we gekregen hebben. Een duidelijke offerte, een antwoord op elke vraag, een perfecte plaatsing en afwerking. Bedankt voor alles, een echte aanrader.

Contactinformatie