Geniet ook in 2018 van premies voor nieuwe ramen en deuren

Toegevoegd op 10 januari 2018 - Nieuws
Image
Met een premie verdien je een deel van je investering terug

Laat je nieuwe ramen en buitendeuren plaatsen, dan kan je ook dit jaar beroep doen op enkele premies. Naast de lagere energiekosten en de meerwaarde voor je woning, verdien je ook met premies een stuk van je investering terug.

Premie voor bestaande woningen en appartementen

Werd jouw woning voor 1 januari 2006 aangesloten op het elektriciteitsnet en deed je voor die datum een stedenbouwkundige aanvraag? Dan heb je recht op een premie voor hoogrendementsbeglazing via jouw netbeheerder. De premie bedraagt 10 euro per vierkante meter. Als beschermde afnemer heb je zelfs recht op 56 euro per vierkante meter, met een maximum van 40 % van je factuur.

Vlaamse renovatiepremie

Heb je een woning van minstens 30 jaar oud? Of wil je een bestaand gebouw omvormen tot een woning? En is jouw inkomen onder een bepaalde grens? Dan kan je de renovatiepremie aanvragen voor werken uit 4 categorieën, waaronder buitenschrijnwerk. De premie bedraagt 20 of 30 % van de factuur, met een maximum van 2500 euro per categorie.

Totaalrenovatiebonus

Wie minstens drie energiebesparende maatregelen (waaronder nieuwe beglazing) in een bestaande woning uitvoert én dat doet binnen een termijn van vijf jaar, kan beroep doen op de totaalrenovatiebonus. Dat is een extra bovenop de individuele premies. De bonus stijgt naarmate je meer energiebesparende ingrepen uitvoert: van 1250 euro (voor drie ingrepen) tot 4750 euro (voor zeven ingrepen). Voor een appartement bedraagt de premie de helft van deze bedragen.

Burenpremie

Denk je aan een energiebesparende renovatie zoals nieuwe belazing, maar heb je nood aan advies? Schakel een professionele ‘BENOvatiecoach’ in en betaal hem of haar met de burenpremie. Doen minstens 9 mensen uit jouw buurt of gemeente ook mee voor dezelfde renovaties, dan geeft de coach advies. Per wooneenheid heb je recht op een premie van maximaal 400 euro om de coach te betalen.

Subsidies van de gemeente

Ook sommige gemeenten geven subsidies voor de plaatsing van hoogrendementsbeglazing. Op de website energiesparen.be kan je ontdekken welke premies er in jouw gemeente bestaan.

Combinatiepremie voor muurisolatie en raamvervanging

Deze premie werd afgeschaft. Maar deed je de eerste investering in 2016 en de tweede in 2017, dan heb je nog tot 12 maanden na de eindfactuur om de premie aan te vragen. Niet vergeten dus. Let wel: deze premie is niet combineerbaar met de totaalrenovatiebonus als het om dezelfde werken gaat.

Verlaging onroerende voorheffing

In tegenstelling tot de meeste premies geldt de verlaging van de onroerende voorheffing ook voor nieuwbouwwoningen. Ook voor een ingrijpende energetische renovatie bestaat zo’n verlaging. Beide verlagingen worden automatisch gedurende 5 jaar toegekend als je aan de voorwaarden voldoet. 

Interesse in nieuwe ramen of deuren? Contacteer ons gerust voor meer info of vraag meteen al een offerte aan.

Onze klanten getuigen ...

  • Familie Coysman-Bassier
    Familie Coysman-Bassier
    Heel tevreden over onze nieuwe ramen van Ve.Ra+. Kregen een goede service en altijd voor alles een oplossing. Ze proberen alles te doen om het binnen uw budget te houden. Ook de afwerking van de ramen binnen, de uitbekleding ervan, is netjes gedaan. In ons geval was dat enkel de keuken en de wc. In de living was dit met pleister uitbekleed. Om kort te zijn…een goede service bij Luc en Karine van Ve.Ra+!
  • Van Malderen - Bauters
    Ve.Ra.+ staat voor kwaliteit, de afwerking zowel binnen als buiten is door bekwame vaklui gedaan. De opvolging van de werken werd uiterst nauwkeurig opgevolgd. Deze firma is uw vertrouwen meer dan waard en qua prijs-kwaliteit de beste in de streek. Een zeer tevreden klant.

Contactinformatie