Dit moet je weten over sierluiken en rolluiken

Toegevoegd op 07 februari 2018 - Nieuws
Image
Nieuwe ramen? Overweeg ook rolluiken of sierluiken

Luiken en rolluiken kunnen een goede aanvulling zijn op mooie, kwaliteitsvolle ramen. Dit moet je weten voor je kiest om al dan niet sierluiken of rolluiken te laten plaatsen.

Inbrekers komen een extra drempel tegen

Beweren dat een doorwinterde inbreker een rolluik niet kan openen, dat zou niet correct zijn. Maar wat wel een feit is: een gesloten rolluik geeft de inbreker meer werk en vertraagt zijn duistere plannen. Daarom zullen inbrekers sneller kiezen voor een raam zonder gesloten rolluik.

De keuze is enorm

Of je nu kiest voor luiken of rolluiken, de keuzemogelijkheden zijn heel ruim. Denk maar aan de kleur of aan de mechanische ondersteuning. Specifiek voor rolluiken kan je kiezen voor een voorzet-, opbouw- of inbouwmodel. PVC-sierluiken, zoals de Kiuzo-luiken van Deceuninck, kan je verder nog personaliseren qua:

  • Structuur (folie of in de massa gekleurd)
  • Vorm (recht of gebogen)
  • Opvulling (lamellen, panelen of driehoekdwarslatjes)

Rolluiken isoleren akoestisch én thermisch

Ramen van topkwaliteit isoleren prima, daar mag je op rekenen. Laat je rolluiken plaatsen, dan voeg je daar nog een extra laagje isolatie aan toe. Zowel geluid als koude hou je nog meer buiten met een rolluik. Wil je in de eerste plaats oververhitting door het zonlicht vermijden, bijvoorbeeld bij een raam dat op het zuiden gericht is? Kies dan voor zonwering.

Kies voor vakkundige plaatsing

Zelf een rolluik plaatsen is geen kinderspel. Bovendien loop je met een slechte plaatsing risico op het creëren van een koudebrug. De plaatsing van rolluiken en sierluiken overlaten aan een degelijke vakman is dan ook een aanrader. Kies je voor nieuwe ramen, dan kan je in één trek ook de rolluiken of sierluiken laten installeren.

Je kan het echt donker maken

Dat ene straaltje licht dat je wakker maakt net nu je nog eens kan uitslapen: je zou voor minder met het foute been uit bed stappen. Met rolluiken kan je een kamer echt donker maken. En dat kan heel nuttig zijn voor de slaapkamer van een lichte slaper of de babykamer.

Wil jij werk maken van nieuwe ramen, al dan niet met rolluiken of sierluiken? Contacteer ons gerust voor meer info.

Onze klanten getuigen ...

  • Fam.Van Ransbeeck - Liedekerke
    Ik wens iedereen te bedanken voor de prachtige dienst verlening die we gekregen hebben. Een duidelijke offerte, een antwoord op elke vraag, een perfecte plaatsing en afwerking. Bedankt voor alles, een echte aanrader.
  • Van Malderen - Bauters
    Ve.Ra.+ staat voor kwaliteit, de afwerking zowel binnen als buiten is door bekwame vaklui gedaan. De opvolging van de werken werd uiterst nauwkeurig opgevolgd. Deze firma is uw vertrouwen meer dan waard en qua prijs-kwaliteit de beste in de streek. Een zeer tevreden klant.

Contactinformatie