Wat gebeurt er met afgedankte PVC-ramen?

Toegevoegd op 20 maart 2018 - Nieuws
Image
Oude ramen kan je perfect recycleren

Als je nieuwe ramen laat plaatsen, dan gaan de oude eruit. Maar wat gebeurt er met die afgedankte PVC-ramen?

Oude ramen worden nieuwe ramen

De eerste generaties PVC-ramen zijn aan vernieuwing toe. De keuze voor hedendaagse ramen zorgt voor een meerwaarde op vlak van isolatie, comfort, gebruiksgemak en esthetiek. Maar het vervangen van ramen levert natuurlijk ook een hoop afval op. Voor de recyclage van de oude ramen werken we samen met Deceuninck Recycling. Het bedrijf zorgt er voor dat de PVC weer gebruikt wordt in nieuwe ramen en andere toepassingen.

Uiteenlopende toepassingen

Daar waar vroeger het productieafval werd gerecycleerd (het PVC-zaagsel), worden nu dus ook de oude profielen hergebruikt. In de recyclingfabriek in Diksmuide kan 20.000 ton gebruikt PVC per jaar worden gerecycleerd. De gerecycleerde PVC wordt gebruikt in verschillende toepassingen:

 • Nieuwe ramen en deuren
 • Vensterbanken 
 • Wandbekledingsprofielen
 • Geluidswanden naast snelwegen, spoorlijnen en luchthavens

De kringloop sluit

Het PVC van afgedankte ramen wordt bij Deceuninck Recycling vermalen tot PVC-korrels. Die korrels kunnen dus worden gebruikt voor de productie van nieuwe ramen. En zo sluit de kringloop, oude ramen worden nieuwe ramen. Vandaag wordt ook glasvezelversterkte PVC gebruikt, zoals in de Zendow#neo-ramen van Deceuninck. Maar ook dat type PVC kan volledig worden gerecycleerd. Dankzij die gesloten kringloop lever je twee keer een bijdrage aan een duurzame wereld. Je nieuwe ramen zorgen met hun superisolerende karakter voor een verminderde CO2-uitstoot. En je oude ramen worden gerecycleerd.

Niet alleen PVC

Naast het PVC is uiteraard ook het glas een belangrijk bestanddeel van ramen. Ook dat kan perfect worden gerecycleerd. Glas is namelijk een materiaal dat oneindig kan worden hergebruikt zonder kwaliteit te verliezen. Daarnaast worden ook houten en aluminiumramen gerecycleerd.

Meer info over onze ramen en deuren? Contacteer ons gerust.

Onze klanten getuigen ...

 • Van Malderen - Bauters
  Ve.Ra.+ staat voor kwaliteit, de afwerking zowel binnen als buiten is door bekwame vaklui gedaan. De opvolging van de werken werd uiterst nauwkeurig opgevolgd. Deze firma is uw vertrouwen meer dan waard en qua prijs-kwaliteit de beste in de streek. Een zeer tevreden klant.
 • Familie Coysman-Bassier
  Familie Coysman-Bassier
  Heel tevreden over onze nieuwe ramen van Ve.Ra+. Kregen een goede service en altijd voor alles een oplossing. Ze proberen alles te doen om het binnen uw budget te houden. Ook de afwerking van de ramen binnen, de uitbekleding ervan, is netjes gedaan. In ons geval was dat enkel de keuken en de wc. In de living was dit met pleister uitbekleed. Om kort te zijn…een goede service bij Luc en Karine van Ve.Ra+!

Contactinformatie