Hoe onderhoudt u het beste uw PVC en aluminium ramen?

Toegevoegd op 04 augustus 2015 - Nieuws
Image
Qua onderhoud is een keuze voor PVC of Aluminium meestal een zorgeloze keuze.

Ramen uit PVC of aluminium zijn de norm geworden. Hun sterk isolerende waarde en veelzijdige look speelt uiteraard een rol, maar vooral de onderhoudsvriendelijkheid is een erg bepalende factor.

PVC of aluminium ramen zijn zo goed als onderhoudsvrij. In tegenstelling tot houten ramen verlangen aluminium en PVC geen jaarlijkse schuur- en lak-beurt om ervoor te zorgen dat het materiaal zijn kleur en ook zijn vorm blijft behouden.

Onderhoud van PVC ramen en aluminium ramen

In principe gebeurt het voornaamste onderhoud gewoon als u uw ramen lapt. Dan zorgt u er namelijk in één beweging mee voor dat ook de profielen een beurt krijgen. Hiermee voorkomt u dat uw raamprofielen er na verloop van tijd stoffig gaan uitzien of - afhankelijk van de omgeving waar u woont - last krijgen van groene aanslag (algen) of zelfs schimmel. Gebruik geen agressieve producten maar een zacht schoonmaakmiddel, nooit een schuurmiddel. Idealiter gebruikt u gewoon een propere, vochtige doek.

Naast de reguliere poetsbeurt raden wij aan jaarlijks de profielen aan een grondige reiniging te onderwerpen. Hiervoor zijn gespecialiseerde producten op de markt die ervoor zorgen dat PVC ramen er even glanzend en levendig blijven uitzien als bij aankoop.

Ook voor aluminium ramen zijn aangepaste producten te verkrijgen die het specifieke aspect van het aluminium (naturel, glanzend of metallic) een extra verzorging geven.

Vergeet bij het onderhoud van uw PVC en aluminium ramen ook het raambeslag niet. Dat is vervaardigd uit duurzaam en hoogwaardig materiaal, maar kan mogelijk een tussentijdse smeerbeurt gebruiken. Zoiets neemt zo goed als geen tijd of middelen in beslag en zorgt er mee voor dat uw ramen in topvorm blijven. Ook de afdichtingen verdienen wat aandacht en kunnen eventueel met een speciale stick behandeld worden mocht dat nodig zijn.

U merkt het, ook wat betreft onderhoud zijn PVC en aluminium ramen een zorgeloze, goede keuze. De reguliere poetsbeurt volstaat namelijk als regelmatig onderhoud. Als u daarnaast een jaarlijkse poetsbeurt met speciale producten inplant, zit u met PVC en aluminium ramen jarenlang gebeiteld. Meteen één van de redenen waarom deze materialen zo geliefd zijn bij een groot publiek.

Meer informatie over het onderhoud van PVC of aluminium ramen

Heeft u nog specifieke vragen over het onderhoud van PVC en aluminium ramen, of wenst u een vrijblijvende offerte? Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Onze klanten getuigen ...

  • Van Eycken
    De plaatsers zijn zeer goede vaklui. De werken hebben door de kleurkeuze (antracietgrijs buiten en agaatgrijs binnen) langer geduurd maar ons geduld werd volledig beloond en we zijn heel tevreden over het resultaat.
  • Van Malderen - Bauters
    Ve.Ra.+ staat voor kwaliteit, de afwerking zowel binnen als buiten is door bekwame vaklui gedaan. De opvolging van de werken werd uiterst nauwkeurig opgevolgd. Deze firma is uw vertrouwen meer dan waard en qua prijs-kwaliteit de beste in de streek. Een zeer tevreden klant.

Contactinformatie