4 onderschatte redenen om voor houten ramen te kiezen

Toegevoegd op 23 december 2015 - Nieuws
Image
Hout: warm, stevig, milieuvriendelijk en sterk isolerend

Vanwege het duurzame materiaal en het eenvoudige onderhoud kiezen veel mensen vandaag voor ramen in pvc en aluminium, veeleer dan voor een houten variant. Toch kennen houten ramen enkele niet te onderschatten voordelen ten opzichte van ramen in modernere materialen. Wij zetten ze op een rijtje.

1. Esthetische meerwaarde

Het meest in het oog springende voordeel van houten ramen is de esthetische meerwaarde die hout aan een woning kan geven. Waar aluminium en pvc uitstekend passen bij een strakke bouwstijl, geeft houten buitenschrijnwerk uw woning eerder een warme en authentieke uitstraling.

Ook het lijnenspel van de nerven in het hout creëert een interessant en uniek kader voor uw ramen. Bovendien komt hout in verschillende soorten en tinten, die allemaal erg natuurlijk ogen. Raakt u toch uitgekeken op uw houten ramen? Dan zijn ze eenvoudig opnieuw te verven in een frisse kleur.

2. Uitstekende isolatie

De U-waarde van een materiaal geeft aan hoeveel warmte dat materiaal per vierkante meter doorlaat. Hoe lager de U-waarde, hoe beter het materiaal en dus ook het raam isoleert. Pvc ramen kennen een U-waarde van 1,2 tot 0,78 W/m²K. Bij aluminium ramen liggen de gemiddelde U-waarden tussen 1,5 en 0,8 W/m²K.

Hout staat echter bovenaan de rangschikking, met uiterst lage U-waarden van 0,8 tot zelfs 0,63 W/m²K. Door te kiezen voor driedubbel glas bereikt u de beste isolatiewaarden. 

3. Zeer stabiel

Pvc ramen moeten steeds versterkt worden met staal om een goede stabiliteit te garanderen. Aluminium is wat stabiliteit betreft dan ook een betere keuze dan pvc, maar ook hier overtreft hout alle materialen. Hout is immers een uiterst stevig materiaal en kent een hoge inbraakwerendheid.

4. Natuurlijke en hernieuwbare grondstof

Hout is een volledig natuurlijke en makkelijk recycleerbare grondstof. Wanneer hout niet langer gerecycleerd wordt, kan het worden ingezet bij de productie van groene, CO2-neutrale energie. Wie daarnaast ook kiest voor FSC-hout, dat afkomstig is uit bossen die op een verantwoorde wijze beheerd worden, is verzekerd van een extra milieuvriendelijk buitenschrijnwerk.

Meer argumenten nodig om voor houten ramen te kiezen? Of niet zeker welk materiaal het best geschikt is voor uw woning? Contacteer ons dan, en we zoeken het samen met u uit.

Onze klanten getuigen ...

  • Van Eycken
    De plaatsers zijn zeer goede vaklui. De werken hebben door de kleurkeuze (antracietgrijs buiten en agaatgrijs binnen) langer geduurd maar ons geduld werd volledig beloond en we zijn heel tevreden over het resultaat.
  • Fam.Van Ransbeeck - Liedekerke
    Ik wens iedereen te bedanken voor de prachtige dienst verlening die we gekregen hebben. Een duidelijke offerte, een antwoord op elke vraag, een perfecte plaatsing en afwerking. Bedankt voor alles, een echte aanrader.

Contactinformatie